Průmyslové zóny na Bobrkách ve Vsetíně postupně plní investoři

VSETÍN - Průmyslovou zónu na Bobrkách ve Vsetíně se postupně daří zaplňovat investory. Jen loni schválili zastupitelé města uzavření smluv o budoucích kupních smlouvách na pozemky s šesti novými zájemci, informovala ve čtvrtek Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

„Zájem investorů o zónu na Bobrkách evidujeme průběžně. Zhruba dvěma až třem zájemcům do měsíce podáváme základní informace, poskytujeme dokumentaci a další podklady,“ řekla starostka Vsetína Iveta Táborská (ODS). 

Podle ní u všech šesti nových zájemců odpovídá obsah podnikání podmínkám Územního plánu města Vsetín. „Jde například o drobnou strojírenskou výrobu včetně vývoje, výrobu elektrorozvaděčů a pohonů včetně komplexního servisu, dovoz, opravy a servis zemědělské techniky včetně výroby doplňků k ní, provoz autoservisu s myčkou vozidel a podobně,“ vyjmenovala Táborská s tím, že nové firmy by měly poskytnout nová pracovní místa. 

Lhůty výstavby jsou ve všech případech stanovené maximálně na 24 měsíců od uzavření příslušného smluvního dokumentu. „Výše ceny se pohybuje u dolní hranice cen srovnatelných zasíťovaných pozemků v podobných lokalitách města. Kromě toho je dalším motivačním prvkem i to, že investor při podpisu smlouvy uhradí polovinu kupní ceny a druhou dá až po kolaudaci,“ dodala starostka. 

Průmyslové zóny na Bobrkách se nacházejí ve dvou lokalitách. V první z nich je z 50 tisíc metrů čtverečních obsazena zhruba polovina. Ve druhé je ze stejného prostoru obsazeno už okolo 33 tisíc metrů čtverečních.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x