Pikantnost duelu Slovácko-Příbram: na lavičce hostí František Straka

Můžete ho mít rádi, může vás dráždit, ale lhostejným nenechává trenér František Straka asi nikoho. Určitě ne diváky dnešního duelu mezi Slováckem a Příbramí. Čtyřiapadesátiletý Straka má dnes premiéru na lavičce posledního týmu Gambrinus ligy, Příbrami, které notně teče do bot. 

Ale právě proto tu známý motivátor je. Právě proto nahradil trenéra Marka a je už třetím šéfem lavičky v sezóně. „V záchranu věřím, klidně tým v budoucnu dotáhnu i do pohárů,“ vyjádřil se po svém v týdnu muž, který si napsoledy prožil kvůli nenávisti fanoušků přetěžké chvíle na lavičce Slavie Praha. Nikdo ale nemůže pochybovat, že by svému týmu nenalil dostatek víry ve vlastní schopnosti. Tohle umí dokonale.

Straka, bývalý vynikající fotbalista a reprezentant, účastník MS 90, kde postoupil s tehdejším Československem až do čtvrtfinále, přiváží do Uherského Hradště poslední tým tabulky, ztráta ale nijak velká není. „Naše mužstvo má řadu zkušených hráčů, musíme probudit lídry týmu, pak pošlape,“ burcuje Straka.

Zároveň ale uznává i kvality Slovácka. „Viděl jsem mužstvo při jeho vysoké výhře v Teplicích, má výbornou ofenzivní fázi,“ všiml si Straka. Slovácko na podzim vyhrálo v Příbrami 1:0, předtím na jaře 4:0, doma ale úspěšné v předchozím ročníku nebylo a prohrálo 2:3.

Hraje se na Městském stadionu Miroslava Valenty dnes od 17.00.

--> --> --> --> -->