Ve vsetínském zámku jsou k vidění obrazy bývalého lesníka

VSETÍN - V Malé galerii na zámku ve Vsetíně je k vidění nová  výstava malíře a bývalého lesníka Václava Popelky z Valašské Polanky nazvaná Ve stínu věží dětství. Serveru Zlin.cz to sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Výstavu pořádá vsetínské muzeum a návštěvníci mohou obdivovat celkem 27 Popelkových obrazů. Výstava potrvá do 28. dubna.

„Malíř je rodákem ze Vsetína, Horního města, a doslova ve stínu dvou věží – zámecké i kostelní – prožil své dětství. Pod vlivem jeho rodičů, zejména otce, kostelníka ve farním katolickém chrámu, se utvářel jeho pohled na svět a životní hodnoty,“ poznamenala kurátorka výstavy Olga Mehešová z Muzea regionu Valašsko.

Malířské tvorbě se Václav Popelka věnuje 13 let a projevuje se v ní autorův hloubavý přístup k životu. „Vystavená díla dávají nahlédnout do vnitřního světa tohoto bývalého lesníka s poetickou duší. Do světa víry, lásky k bližním, Valašsku, k lesům i myslivosti. Jeho tvorba je přemýšlivá, cituplná a má duchovní rozměr,“ dodala Mehešová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x