Permanentka Via Artis kroměřížského zámku bude letos rozšířena

KROMĚŘÍŽ - V letošním roce se správa Arcibiskupského zámku v Kroměříži rozhodla nabídnout svým návštěvníkům rozšíření oblíbené permanentky Via Artis – Cesta k umění otevřená..., a to o Památník Maxe Švabinského. Serveru Zlin.cz to oznámila Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži.

Majitel permanentky tak bude mít možnost navštívit během roku několik desítek výstav různých žánrů a zaměření. Díky permanentce návštěvníkům neunikne žádná významná výtvarná akce v Kroměříži, ať už bude na kroměřížském zámku v obrazárně, v galerii Orlovna, na Vodárně nebo v Muzeu Kroměřížska.

„Via Artis stojí pro pro jednotlivce 480 korun. Vstupenka umožňuje majiteli během sezony 2013 opakovaně navštěvovat zámeckou obrazárnu, Biskupskou mincovnu, všechny výtvarné a další výstavy na Arcibiskupském zámku i výstavy Galerie Orlovna. Dále v případě Muzea Kroměřížska celoroční návštěvu Památníku Maxe Švabinského a výtvarných výstav,“ upřesnila Šnajdarová.

Permanentku si mohou pořídit i školy. Cena je pak 2 400 korun a je určena asi 30 žákům a pedagogickému doprovodu. Zakoupením vstupenky získají žáci školy prakticky neomezenou možnost rozšířit svůj přehled a povědomí v rámci výtvarného umění. Školní celoroční vstupenka zajistí žákům, že budou mít možnost zhlédnout výstavy v zámecké obrazárně Arcibiskupského zámku, Biskupské mincovny, všechny výtvarné a další výstavy na Arcibiskupském zámku i výstavy Galerie Orlovna. Dále má škola přístup po celý kalendářní rok na výstavy a do expozic Muzea Kroměřížska.

V nabídce je i permanentka Via Arti sezonní. Její platnost je tři dny a návštěvník s ní může navštívit opět zámeckou obrazárnu, Biskupskou mincovnu, výtvarné výstavy na Arcibiskupském zámku a výstavy Galerie Orlovna. Dále památník Maxe Švabinského a výtvarné výstavy Muzea Kroměřížska. Cena této třídenní vstupenky je 120 korun, rodinná pak přijde na 300 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x