Ve Valašském Meziříčí zakázali podomní a pochůzkový prodej

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští radní zakázali ve městě podomní a pochůzkový prodej. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová.

Nové nařízení města začalo platit v pondělí 18. března. Na dodržování nařízení budou dohlížet strážníci městské policie. Za porušení Tržního řádu, který podomní a pochůzkový prodej zakazuje, hrozí pokuta až 30 tisíc korun. Zákaz se netýká charitativních sbírek.

Zákaz podomního a pochůzkového prodeje platí na celém území Valašského Meziříčí a v jeho místních částech.

Valašskomeziříčská radnice se tak snaží o ochranu občanů před nekalými praktikami některých prodejců. „Jsem rád, že jsme podomní a pochůzkový prodej zakázali. Lidé jsou důvěřiví a podomní obchodníci toho často zneužívali. Vybírají si převážně starší občany, kteří se stávají nejsnadnější obětí, „ řekl starosta města Jiří Částečka (ODS).

Tento zákaz však neplatí pro charitativní sbírky. „Pochůzkový prodej je prodej na veřejně přístupných místech mimo provozovnu určenou k tomu účelu. Podomním prodejem se rozumí prodej zboží či poskytování služeb bez předchozí objednávky mimo veřejně přístupná místa, zejména v domech, bytech a dalších obytných prostorech,“ vysvětlil Michal Lysák z odboru komunálních služeb.

--> --> --> --> -->