V Karolince slavnostně otevřou novou výjezdovou základnu záchranky

KAROLINKA - V Karolince v úterý dopoledne slavnostně otevřou novou výjezdovou základnu záchranky, vznikla v těsném sousedství karolinského městského úřadu. Serveru Zlin.cz to za krajskou záchranku řekla Hana Polešáková.

Na základnu se přestěhuje dvoučlenná posádka rychlé zdravotnické pomoci, která doposud sídlila na základně v Novém Hrozenkově. „Hrozenkovskou základnu jsme zcela zrušili. Důvodem byly prostory, které již nevyhovovaly moderním standardům,“ vysvětlila Polešáková. V Karolince budou mít záchranáři k dispozici jednu novou sanitku, pořízenou v loňském roce, a jedno záložní vozidlo.

Stavební práce na nové výjezdové základně začaly loni v říjnu a skončily letos v lednu. Investorem byl Městský úřad Karolinka, který na výstavbu objektu získal dotaci z Krajského úřadu Zlínského kraje. Celkové náklady dosáhly částky kolem sedmi milionů korun.

„Záchranáři budou mít v novém dvoupodlažním objektu s garážemi komfortní zázemí pro personál a také například vytápěné garáže pro sanitky,“ doplnila Polešáková.

Záchranáři mají ve Zlínském kraji celkem osm satelitních výjezdových základen, a to ve Slavičíně, Valašských Kloboukách, Otrokovicích, Zlíně, Karolince, Uherském Brodě, Rožnově pod Radhoštěm a v Bystřici pod Hostýnem. Dalších pět větších výjezdových stanovišť funguje ve Zlíně, Kroměříži, Valašském Meziříčí, Vsetíně a Uherském Hradišti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x