Pozlovický hotel se proměnil v bydlení pro seniory

POZLOVICE - Jedna z komplexu hotelových budov Niva v Pozlovicích se proměnila v Penzion Spokojené stáří, kde mohou senioři strávit podzim svého života s veškerou potřebnou péčí. Zařízení otevřela obecně prospěšná společnost Luhačovická v polovině letošního března a jak serveru Zlin.cz řekla za společnost Karla Kohoutová, kapacita zařízení je 100 lidí.

Zatím se do Penzionu Spokojené stáří nastěhovali tři lidé, s dalšími obecně prospěšná společnost Luhačovická jedná. Přestavba bývalého hotelu, kde provoz skončil loni v květnu, stála doposud kolem pěti milionů korun. „Bylo nutné přizpůsobit prostor lidem s omezenou možností pohybu a podobně. Vznik zařízení navíc umožnil vytvoření nových pracovních míst. Zatím zde pracuje 16 lidí, převážně z nejbližšího okolí, a postupně vzniknou další nová pracovní místa,“ konstatovala Kohoutová.

Obdobné zařízení zatím ve Zlínském kraji nefunguje. Klient se zde může smluvně zavázat zvlášť k ubytování a zvlášť k poskytovaným službám. Ty jsou šité lidem doslova na míru. „Klientem se navíc může stát kdokoliv, i cizinec, a to ve věku od 50 let. Navíc nemusí pocházet jen ze Zlínského kraje,“ uvedla ředitelka zařízení Marie Vybíralová.

Nové využití bývalého hotelu vítá i obec Pozlovice. „Myšlenkou využít některý z objektů, které dříve sloužily podnikové rekreaci, jsme se zabývali již delší dobu. Objekty jsou totiž vybavené kvalitním zařízením jak pro ubytování, tak pro poskytování lékařské péče či trávení volného času. Nápad obecně prospěšné společnosti Luhačovická jsme přijali s nadšením,“ konstatovala starostka Pozlovic Olga Tkáčová.

Inspiraci našla Luhačovická v Liberci, kde podobné zařízení vzniklo přestavbou hotelu před dvěma lety.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x