Herny v Napajedlích a Otrokovicích zřejmě přepadl stejný muž

NAPAJEDLA, OTROKOVICE - Stále marně pátrají zlínští kriminalisté po pachateli, který má na svědomí lednové přepadení herny v Napajedlích a zřejmě i únorové přepadení herny v Otrokovicích. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Petr Jaroš.

První loupež se stala 13. ledna v jedné z napajedelských heren. Hodinu po poledni do ní vešel muž v šedé bundě s kapucí na hlavě a igelitkou v ruce. Jakmile se blížil k baru, vytáhl z kapsy kuchyňský nůž a se slovy „Dej mi peníze a nic se ti nestane“ s ním začal ohrožovat obsluhu herny. Vystrašená žena lupiči vydala několikatisícovou částku a pachatel z herny odešel.

Velmi podobná byla i druhá loupež v nedalekých Otrokovicích. Ta se stala 5. února v ulici Dr. E. Beneše a opět si lupič vybral hernu. Krátce před pátou hodinou odpolední do ní vešel muž v šedozelené mikině do pasu s kapucí na hlavě, tmavých kalhotách a s igelitovou taškou v ruce. Druhá ruka již svírala nůž namířený proti obsluze herny. Se stejnými slovy jako v prvním případě přistoupil k baru a nastavil igelitku, do níž žena hodila peněženku s tržbou. Muž poté z herny utekl dle svědecké výpovědi směrem na otrokovické sídliště Trávníky. V tu dobu již měl na zádech červený batoh.

„Obě přepadení nesou rukopis stejného pachatele – muže ve věku 30 až 35 let, štíhlé postavy, asi 170 centimetrů vysokého a krátce střižených tmavých vlasů. A právě jeho totožnost nyní kriminalisté zjišťují. Pomoci by mohli i náhodní svědci či široká veřejnost. Jakékoliv informace týkající se pachatele přijmeme na lince 158,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x