Fotbalový fanoušek ze Slovácka v Ostravě hajloval a vykřikoval rasistické urážky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až tříleté vězení hrozí sedmnáctiletému mladíkovi z Uherského Hradiště, který na stadionu v Ostravě hajloval a po fanoušcích FC Baníku pokřikoval rasistické urážky. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Událost se stala už loni v listopadu. Mladík vyjel do Ostravy povzbudit svůj tým 1. FC Slovácko, sám se hlásí ke skalním fanouškům. Když ale začal zpívat hymnu fotbalistů Slovácka, vylezl si na oplocení tribuny a začal při tom hajlovat. Když pak po zápase odcházeli fanoušci Baníku z tribuny, u oplocení sektoru hostí vykřikoval na fanoušky Baníku „polští židi“ a k tomu opět hajloval. Po chvilce hajlování nechal a začal na ostravské fanoušky vykřikovat rasistické urážky. Ty doprovodil plivanci a gestem na krku, kterým naznačoval, že je podřeže.

„O mladíkově jednání nás informovali ostravští kolegové. Před pár dny si mladý muž vyslechl obvinění ze spáchání trestných činů hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, z projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a z výtržnictví, za což mu ze zákona hrozí trest vězení až na tři léta a také trest zákazu vstupu na sportovní, kulturní a jiné společenské akce až na 10 let,“ upřesnil Mergental.

Mladík nemá se zákonem problém poprvé. Za předchozí násilný trestný čin mu byl uložen podmíněně odložený trest vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x