Sebevrah z Tlumačova hrozil policistovi zastřelením

TLUMAČOV - O dramatické chvíle se v pondělí odpoledne postaral muž z Tlumačova (75), který chtěl spáchat sebevraždu a navíc vyhrožoval policistům zastřelením. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Na policisty se obrátila žena, tvrdila, že se její známý chystá spáchat sebevraždu. Zároveň uvedla, že muž vyhrožuje zastřelením každého policisty, který by se tomu snažil zabránit. Hlídky vyslané do Tlumačova muže pro jistotu neprovokovaly a situaci řešily zpovzdálí. Jedna z policistek se se seniorem spojila telefonicky. „Byl opilý a opět zopakoval, že nechce u domu žádné policisty, jinak začne střílet. Vyžádal si ale, aby k němu do domu šla policistka ve žluté bundě a donesla mu láhev alkoholu. To samozřejmě z taktického hlediska nebylo možné a čekalo se na příjezd vyjednavačů ze Zlína,“ podotkl Jaroš.

Jednomu z vyjednavačů, který s mužem mluvil přes mobilní telefon, se podařilo navázat s ním užší kontakt a přesvědčit jej, aby je oba pustil do domu. Policejní vyjednavači vešli do domu v neprůstřelných vestách. „Muž nejprve nechtěl příliš mluvit, později se však policistům svěřil, že jej život již nebaví a opravdu uvažuje o sebevraždě. Policistům však chybělo zjistit to nejdůležitější – kde má ukrytou zbraň,“ konstatoval Jaroš.

Vyjednavači se seniorem udržovali komunikaci a bedlivě sledovali každý jeho pohyb. Jejich ostražitost se ještě zvýšila v momentě, když začal důchodce neustále opakovat, že musí jít přiložit do kotle. „Oba vyjednavači jej opatrně následovali. Pistole byla skutečně ukryta v kotelně. Skončila seniorovi v ruce namísto uhlí, kterým chtěl přiložit. Policisté však zachovali klid a s mužem nadále promlouvali. Důchodce nakonec policistům zbraň dobrovolně vydal. Tím drama skončilo a psychicky nalomeného a opilého muže předali policisté do péče lékařům,“ dodal Jaroš s tím, že se jednalo o plynovou pistoli.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x