Město Zlín nechá oživit sídliště Podhoří

ZLÍN - Obyvatelé zlínského sídliště na Podhoří se dočkají celkové rekonstrukce veřejného prostranství. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Přípravy akce už začaly, samotné práce by měly být zahájeny na podzim nebo počátkem příštího roku. „V současné době zpracováváme projektovou dokumentaci pro vydání stavebního povolení. Pokud bychom dokázali získat stavební povolení do konce letošního června, je reálné v druhé polovině roku zahájit tuto akci,“ upřesnil Jiří Kadeřábek (Zlínská volba), 1. náměstek primátora.

Regenerace panelového sídliště na Podhoří zahrnuje rekonstrukci chodníků, pozemní komunikace a veřejného osvětlení. Místní obyvatelé se mohou těšit na nové parkovací plochy, výsadbu nové zeleně, obnovení městského mobiliáře a v neposlední řadě i rekonstrukci dětských hřišť.

Do projektu bude zapojena také veřejnost. Formou dotazníků, které budou doručeny do každého bytového domu v této lokalitě, mohou obyvatelé vznést své připomínky, návrhy či náměty na zlepšení stavu veřejného prostranství. „Myslíme si, že místní obyvatelé znají nejlépe problematiku v dané lokalitě a proto budeme rádi za každý příspěvek,“ řekl Jaroslav Černý z odboru realizace investičních akcí magistrátu.

Předběžný odhad nákladů počítá s částkou ve výši 30 milionů korun, což znamená, že stavba bude realizována na několik etap. Pokud práce začnou v tomto roce, bude pravděpodobně první na řadě úprava křižovatky Karoliny Světlé s třídou T. Bati, tak, aby bylo možné odbočení směrem na Otrokovice. „Tím by se odlehčilo dopravnímu provozu na ul. Svatopluka Čecha. Další důležitou etapou bude právě rekonstrukce ulice Svatopluka Čecha, neboť je nutno vyřešit nebezpečnou situaci v prostoru zastávek MHD a letitý problém s parkováním v této ulici,“ dodal Kadeřábek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x