Semifinále play off: Třinec je silný, ale bilanci s ním mají Berani výbornou

Docela dlouho mohli zlínští hokejisté přemítat, kdo bude jejich soupeřem v semifinále play off. Po jasné výhře Třince nad Spartou to nějaký čas vypadalo na Litvínov, který se statečně pral v Plzni, nakonec ale Severočeši padli 3:4 a bylo jasné, že do Zlína zamíří hokejisté z ocelářského Třince.

Klub se silným kádrem i zázemím a na lavičce navíc Josef Turek, který ze svého působení zlínské prostředí dokonale zná. „Blahopřeji Zlínu k postupu a myslím, že to bude pěkný v nejlepším slova smyslu hokejový blázinec,“ vyjádřil se šéf třinecké lavičky. Minulý rok byl přitom coby asistent trenéra Vlacha u toho, když Berani odklidili velmi těsně právě Třinec z další cesty už v předkole play off.

Zlínští rychle vstřebali skvělý úspěch v sérii s Vítkovicemi, do semifinále postoupili po osmi letech, medaile je už v žádném případě nemine, až na Pavla Kubiše je kádr zdravotně v pořádku. „Hráči mají ještě dnes volno, od pátku jdeme na to,“ říká dobře naladěný trenér Rostislav Vlach. S kolegou Josefem Turkem žádné špičkování neprobíhá, postup do finále by pro oba byl velikým úspěchem.

Myslím, že momentálně jde v semifinálové sestavě o nejsilnějšího soupeře, výborní golmani, konsolidované zadní řady, vyrovnané čtyři nebezpečné útočné řady, musíme se moc dobře připravit,“ přemýšlí trenér Zlína.

První dvě utkání série se hrají ve Zlíně v úterý 26. a ve středu 27. března, další v sobotu a v neděli v Třinci. Pohled do statistik napovídá, že v bojích v play off jsou úspěšnější Zlínští, vyhráli hned čtyřikrát, mimo jiné velice těsně i v mistrovském roce 2004. Což nemá být zavádějící, nýbrž povzbuzující informace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x