Valašskomeziříčská radnice podpořila sport, kulturu i volnočasové aktivity

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Více než 99 tisíc korun získaly od města v prvním čtvrtletí letošního roku kulturní a sportovní organizace, které působí na území Valašského Meziříčí. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

Radní rozhodli o rozdělení necelých 25 tisíc korun pro oblast kultury, necelých 35 tisíc korun pro sport a tělovýchovu a 39 tisíc korun na volnočasové aktivity a zájmové činnosti.

„V oblasti kultury se v prvním čtvrtletí letošního roku sešlo celkem pět žádostí, které radní podpořili částkou necelých 25 tisíc korun. Pro druhé až čtvrté čtvrtletí roku zbývá v rozpočtu ještě více než 55 tisíc korun,“ řekla Hana Skácalová, vedoucí odboru školství, kultury a sportu.

V oblasti sportu a tělovýchovy přijato město v prvním čtvrtletí celkem 12 žádostí, z nichž bylo podpořeno devět, a to částkou necelých 35 tisíc korun. V druhém až čtvrtém čtvrtletí může být rozděleno ještě přes 45 tisíc korun.

Na oblast volnočasových aktivit a zájmové činnosti putovalo 39 tisíc korun. „Balík volnočasových aktivit a zájmové činnosti bude podpořen v letošním roce  celkovou sumou 100 tisíc korun. Do konce roku ještě zbývá k rozdělení 61 tisíc korun,“ doplnila Hana Skácalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x