Fabešová, mimo jiné autorka tří knížek o pečení, si pro zájemce připravila několik velikonočních receptů. Ještě před samotným pečením absolvovala autogramiádu. Kurzu pečení tradičního velikonočního pečiva se zúčastnily pouze ženy.
„Mám ráda Velikonoce a velikonoční pečivo. Líbí se mi, že každý druh v sobě nese nějakou symboliku – Jidáše se jmenují po zrádci Ježíše Krista a protože Jidáš neunesl svoji vinu a oběsil se, motají se do smyčky. Na mazanci se zase dělá uprostřed kříž na znamení ukřižování Ježíše,“ uvedla svůj kurz Iveta Fabešová. Účastníce kurzu si postupně vyzkoušely pečení koblih, Jidášů, Božích milostí i mazance.
Známá cukrářka se podle svých slov se Zlínem ještě neloučí. Do kulinářského centra Chef se vrátí na přelomu května a června, kdy pod jejím vedením budou moci zájemci zkusit upéct vybrané francouzské dezerty.
Kulinářské centrum Chef se rozkládá na ploše 210 metrů čtverečních ve 42. budově areálu Svit. Prostor je opticky rozdělen na dvě části – na školu vaření a na multimediální prostor. Pod vedením profesionálního kuchaře si ve škole vaření může zlepšovat své dovednosti až 12 zájemců najednou.