KOŠTY: Ve Zlínském kraji se bude koštovat slivovice i víno

ZLÍNSKÝ KRAJ - I předposlední březnová sobota bude na mnoha místech Zlínského kraje patřit koštům. Na své si tentokrát přijdou milovníci slivovice a vína, serveru Zlin.cz to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Například v Salaši na Uherskohradišťsku okoštují slivovici. A protože k dobrému pití patří i dobrá muzika, bude zde vyhrávat cimbálová muzika Jaroslava Čecha. Degustace začne ve 14 hodin.

Stejný nápoj se bude ochutnávat i v místním kulturním zařízení v Sadech v Uherském Hradišti. Tam pořádají už 12. Derflandský košt slivovice. K poslechu zahraje cimbálová muzika Hora, připravené budou domácí štrůdly a klobásky. Koštovat se začne v 15 hodin.

Slivovice poteče proudem i v Podolí na Uherskohradišťsku. „Kdo do pátku 22. března dodá organizátorům půl litru této pálenky, bude mít vstupné i s doprovodem zdarma. Akce se uskuteční od 16 hodin v Kulturním domě Podolí,“ doplnil Urbanovský.

Ve Společenském domě Beseda v Nivnici na Uherskohradišťsku pořádají II. košt slivovice. Jeho začátek je stanoven na 19.30 hodin.

V Tupesech na Uherskohradišťsku nebudou pro změnu nalévat slivovici, ale víno. Košt vína bude hostit tělocvična místní školy, a to od 14 hodin. K zábavě bude hrát od 17 hodin cimbálová muzika Olšava.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x