Ve Vsetíně budou otevírat řeku Bečvu

VSETÍN - Světový den vody a přicházející jaro budou slavit vodáci ze Vsetínska v sobotu 23. března. Navlečeni do kostýmů budou v dopoledních hodinách slavnostně otevírat řeku Bečvu, Server Zlin.cz o tom informoval Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Připlutí Bečvocha a otevření řeky Bečvy senátorem Jiřím Čunkem a vsetínským místostarostou Stanislavem Pavelcem se uskuteční v 10.30 hodin před budovou Městských lázní ve Vsetíně.

Po úspěšné loňské účasti rodin s dětmi a batolaty se i letošní ročník neobejde bez nejmladších vodáků z oddílu Skorci Vsetín, kteří pilně v zimním období trénovali v krytém bazénu ve Vsetíně.

„Na 17. ročník otevírání řeky Bečvy jsme si naplánovali vyrazit s Bečvochem – vládcem všech vod v kostýmech. Malí vodáci jsou už tak nažhaveni na první splouvání, že si ho chtějí užít a oslavit, jak se patří. Na začátku plavby pokřtíme novou vodáckou výstroj,“ řekla vedoucí vodáckého oddílu Skorci Gabriela Hučíková ze Vsetína.

Mladí vodáci a rodiny s dětmi poplují úsek dlouhý přibližně dva kilometry. Ostatní zdatní vodáci si splují tradičně celou trasu ze Vsetína až na Bystřičku. Trasa je dlouhá přibližně 11 kilometrů, obtížnost ZW – WW I s nebezpečnými jezy a stupni. Startovné se neplatí.

--> --> --> --> -->