Otrokovice letos čekají investice za 50 milionů korun

OTROKOVICE - Město Otrokovice se v letošním roce chystá na investice za téměř 50 milionů korun. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Radnice hodlá například zlepšit tepelně-technické a izolační vlastnosti objektů, rekonstruovat zastávky, dětská hřiště, parkoviště, ale i vytvořit novou kavárnu, galerii a infocentrum. Investic bude celkem 25 a padne na ně 49,454 milionů korun, což představuje 16 procent z celkových výdajů schváleného rozpočtu města.

„V minulých letech bylo toto procento vyšší zejména vzhledem k možnosti získání evropských dotací, ke kterým jsme se zavázali poskytnout spolufinancování. Letos jsme se rozhodli jít kombinovanou cestou – tedy motivováni snahou využít poslední zbytky evropských dotací z Regionálního operačního programu v programovacím období 2007 – 2013, a k tomu z vlastních peněz města postupně smazávat viditelný vnitřní dluh na chodnících, silnicích, dětských hřištích, dopravním značení, zastávkách, stezkách, lávkách a jiných,“ objasnil otrokovický místostarosta Milan Plesar (Nový Impuls).

Z celkového objemu finančních prostředků určených na investice bude z vlastních zdrojů vynaloženo 32,117 milionu korun. Financování z cizích zdrojů se předpokládá ve výši 17,337 milionu korun.

Mezi investicemi nechybí kromě nových staveb s budoucím určením široké veřejnosti také rekonstrukce zařízení pro děti a mládež. Radnice počítá i s obnovou dopravní infrastruktury, která zahrne budování nových parkovacích míst u Základní školy na Trávníky. „Snažíme se získávat co možná nejvíce peněz z evropských i národních zdrojů. Pro letošní rok jsme byli úspěšní a podařilo se nám získat dotaci ve výši více než 10,5 milionu korun na zateplení ZŠ Trávníky, přičemž žádost o zateplení ZŠ T. G. Masaryka máme podanou a získali jsme také dva miliony korun na projekt nového systému monitoringu ovzduší,“ doplnil Plesar.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x