Facebookovými fanoušky valašskokloboucké radnice jsou hlavně ženy

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Oficiální facebookový profil valašskokloboucké radnice překonal v těchto dnech hranici 600 fanoušků. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Lenka Zvonková, mezi fanoušky převládají ženy.

Město Valašské Klobouky loni rozjelo testovací provoz svého oficiálního facebookového profilu, začátkem letošního roku pak přešel interaktivní komunikační kanál do ostrého provozu a stal se plnohodnotným prostředkem komunikace s občany a dalšími uživateli.

„Facebook považujeme za důležitý komunikační prostředek především směrem k mladší generaci, pro kterou je důležitá aktuálnost informací a možnost interakce. Mezi fanoušky jsou navíc v řadě případů lidé žijící v různých městech České republiky i v zahraničí, pro něž se profil stává prostředkem kontaktu s rodným městem a krajem,“ uvedl tajemník Karel Švach.

K 22. březnu má facebookový profil města Valašské Klobouky 605 fanoušků. Z 66 procent se jedná o ženy. Věkové rozložení uživatelů se pohybuje od teenagerů po seniory, avšak nejsilněji jsou zde zastoupeni mladí lidé. Celkem 34 procent fanoušků je ve věku mezi 25 až 34 lety, 31 procent ve věku od 18 do 24 let a 14 procent má mezi 35 až 44 lety.

Vedle fanoušků z Česka si profil oblíbili také lidé žijící ve Spojených státech amerických, ve Velké Británii, na Slovensku, v Nizozemsku, Belgii, Francii a dalších zemích celého světa. Návštěvníci nejvíce reagují na fotografie a soutěže, diskutují o aktuálním dění ve městě a využívají také možnosti klást dotazy na různá témata a přinášet náměty, jimiž by se podle nich mělo vedení města zabývat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x