Vodaři na Klečůvce opět prověří zájemcům kvalitu vody z jejich studní

ZLÍN - U příležitosti oslav Světového dne vody pořádá v pondělí odpoledne Moravská vodárenská tradiční Den otevřených dveří. V úpravně vody na Klečůvce si pak budou moci lidé nechat prověřit kvalitu vody ze svých studní, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí společnosti Markéta Bártová.

Den otevřených dveří MORAVSKÉ VODÁRENSKÉ, a.s.

Společnost MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s., provozovatel vodovodů a kanalizací na Zlínsku, Olomoucku a Prostějovsku Vás u příležitosti oslav Světového dne vody srdečně zve na Den otevřených dveří, v pondělí 25. března 2013 v odpoledních hodinách.

Exkurze povedou zaměstnanci společnosti s dlouhodobými zkušenostmi v oblasti vodního hospodářství, kteří rovněž budou připraveni reagovat na případné dotazy návštěvníků.

Na Klečůvce začnou Dny otevřených dveří v pravé poledne a exkurze se budou konat každou celou hodinu až do 16 hodin. Ve stejných časech bude přístupná i čistírna odpadních vod v Luhačovicích.

„Na Klečůvce budou laborantky opět provádět rychlý mini rozbor vody ze studní. Zájemci si musejí pouze přinést vodu v čisté plastové láhvi od neslazené minerálky, a to v množství 1,5 litru. Na místě tak lidé zjistí pouze orientační hodnoty dusičnanů, tvrdosti vody a amoniaku. Na základě orientačního mini rozboru si mohou příchozí objednat také akreditovaný rozbor vody se slevou,“ dodala Bártová. Mini rozbor vody je zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x