Hodina H se blíží, semifinále play off je na spadnutí

Po dlouhých osmi letech se ve Zlíně hraje semifinále play off hokejové extraligy. Lístky na dva úvodní domácí duely s Třincem jsou ceněným artiklem, zájem byl od pondělní třinácté hodiny u pokladen enormní. Bitva dvou rovnocenných soupeřů nemá favorita.

Skvělé představení nechystají jenom hokejisté, které s třímilimetrovým sestřihem následovali členové vedení, ale také mladí tvůrci chorea. „Má to být překvapení, ale věřím, že přispějeme k báječné atmosféře,“ láká do hlediště jeden ze spolutvůrců nápaditých projevů Lukáš Mudřík.

Už první zápas, který se hraje v úterý od 18 hodin a 15 minut, bude mít slavnostní rámec. Státní hymnu zazpívá na úvod mladá zlínská pěvkyně Markéta Pešková, slavnostní buly vhodí Josef Štraub, kapitán zlínského týmu, který se v roce 1995 propracoval do památného finále se Vsetínem. Mimochodem, to tehdy rozhodl svým gólem v barvách Vsetína dnešní šéf střídačky Zlína Rostislav Vlach. Jeho příběh je hodně pozoruhodný, pro změnu jako hráč Zlína byl v roce 2004 u jediného titulu pro mužstvo z Baťova města.

Tahle série nemá favorita, vidím to padesát na padesát,“ říká sám Vlach, který dobře ví, že rozhodovat mohou maličkosti. Důležitá určitě bude i disciplina a bojový duch.

Jakákoliv prognóza je fakt těžká, uděláme všechno proto, aby se po sérii rozlila radost ve Zlíně, ne v Třinci,“ říká generální manažer PSG Zlín Karel Adamík.

O tom, jak hluboko do „kůží“ Zlíňanů proniká hokej v těchto hodinách svědčí mnoho příběhů. „Hrozně mne mrzí, že vypadly Vítkovice, pocházím z Ostravy. Což ale neznamená, že teď nebudu fandit Zlínu,“ směje se třeba zlínská zubní lékařka Taťána Sochová.

Já si určitě navléknu žlutý dres, za volantem budu pořád s klukama,“ dodává taxikář Petr Dvořák.

Bitva o finále může začít, první dva servisy mají ve svém prostředí Zlíňané.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’14235′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’42‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14235‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x