V celostátním kole soutěže Zlatý erb bude Zlínský kraj reprezentovat Vsetín, Pravčice a Uherské Hradiště

ZLÍN - V sídle Zlínského kraje si v pondělí převzali ceny vítězové krajského kola soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst a obcí, cenu si odnesli představitelé města Vsetína, Uherského Hradiště a obcí Přílepy a Pravčice.

Do celostátního kola soutěže Zlatý erb, které se uskuteční 8. dubna v Hradci Králové, postupují město Vsetín za nejlepší webové stránky měst, obec Pravčice za nejlepší webové stránky obcí a Uherské Hradiště za nejlepší elektronickou službu. Kromě toho byla vyhlášena také Cena veřejnosti, kterou získal web obce Přílepy.

Krajské kolo soutěže organizuje Zlínský kraj ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb a letos se konal již 15. ročník. Cílem je podpořit modernizaci místních samospráv v oblasti informačních služeb poskytovaných s využitím internetu a ostatních elektronických médií. V krajských kolech se hodnotí takzvané povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, užitečnost a nápaditost, přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost i pro nevidomé. V hodnotící komisi jsou zastoupeni odborní pracovníci krajského úřadu a také novináři.

„Kraj tuto soutěž tradičně podporuje, protože internet měst a obcí patří ke stále využívanějšímu způsobu informování občanů a také platí, že dobře udělané webové stránky přispívají k rozvoji cestovního ruchu,“ řekl hejtman Stanislav Mišák (ČSSD).

V kategorii o nejlepší webové stránky měst se za vítězným Vsetínem umístil Zlín a třetí místo obsadilo Uherské Hradiště. V kategorii o nejlepší webové stránky obcí se za Pravčicemi umístil Starý Hrozenkov a bronzovou pozici obsadila obec Slopné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x