Napětí graduje: vítejte ve žlutém hokejovém pekle

A můžeme začít! Hokejové semifinále, bitva moravsko-slezská mezi Zlínem a Třincem je těsně před startem. Třinečtí mají v čele bojových šiků Turka, Zlíňané zase Vlacha. O víc než hokej, ale rozhodně nepůjde.

Poprvé jsme přijeli do Zlína o den dříve, dopoledne jsme potrénovali, máme v kádru kvůli zranění a disciplinárním prohřeškům čtyři mezery, ale cítíme se být silní i tak,“ říkal po úterním dopoledním lehkém tréninku Josef Turek, šéf střídačky Třineckých Ocelářů, loni ještě asistent trenéra Vlacha ve Zlíně. Turek se nechtěl skrývat za fráze a říkat, s čím by byl zítra večer po skončení druhého utkání spokojen. „Každý zápas je jiný, na každý se musíme dokonale připravit, každý chceme vyhrát.“

Poprvé se hraje v úterý od 18 hodin a 15 minut, tři hodiny před tím se ještě otevřou pokladny, zbývá pár stovek vstupenek k sezení a tisícovka na stání, což je poměrně dost. Pro diváky rozhodně platí to, že v televizi budou moci fandit až od druhé třetiny, předtím hraje česká fotbalová reprezentace v Arménii. „To jsem netušil, tohle mění situaci, musím pro vstupenky, snad ještě nějakou ulovím,“ říká Jaroslav Blažek ze Zlína, který chtěl původně až na druhé utkání. Také na ně zůstalo po pondělním předprodeji ještě pár posledních lístků.

V plné pohotovosti jsou zlínští hokejisté, fandové, ale i policie. „Hllídky dopravní policie budou regulovat dopravu na křižovatkách vedoucích ke stadionu, nejvíce práce budou mít naši lidé při rozjezdu tisícovek fandů po utkání,“ připomíná pohotovost dopravní policie včetně dalších složek krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Z Třince by mělo dorazit několik stovek fanoušků. „Nemáme informace o tom, že by to měli být agresivní rowdies, přesto se opatření účastní hlídky pohotovostního a eskortního oddělení, psovodi, kriminalisté i antikonfliktní tým, nelze vyloučit, že vypjatá situace může gradovat,“ připomíná bezpečnostní opatření  Macalíková.

V hledišti se chystá tradiční žluté peklo, fanoušci se dostaví v hojném počtu, téměř každý by měl svoji příslušnost ke klubu dokumentovat nejen žlutými dresy a šálami, ale v co největším počtu i žlutými oděvními doplňky.

Zlínští jsou v play off sériích s Třineckými zatím stoprocentně úspěšní, tak jako vždy se letos čeká maximálně vyrovnaná série. „Na tom, že jde o nejtěžšího možného soupeře pro semifinále, nemám důvod nic měnit. Je to padesát na padesát, nesmíme podcenit vůbec nic,“ říká před zahájením s napětím očekávané možná čtyř, možná pěti, možná šesti a možná sedmidílné bitvy trenér domácích Rostislav Vlach.

Ten se nechal ostříhat spolu s ostatními velmi nakrátko. Což je příležitost pro komentář z řad nejbližších. „To víte, že se mi líbí i s tímhle zástřihem,“ usmívá se jeho paní Jana. „Vše pro kolektivního ducha,“ dodává.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x