Po hřbitově na Slovácku létaly tisícovky

UHERSKÝ OSTROH - Kriminalisté pátrají po zlodějích, kteří vykradli bankomat v Uherském Ostrohu. Většina peněz znehodnocených bezpečnostní barvou ležela u hřbitovní zdi, informoval server Zlin.cz uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na policii se obrátily v pondělí prodavačky z nákupního střediska v Uherském Ostrohu ve Veselské ulici. „Při příchodu do práce zjistily, že přední dveře nejdou odemknout a dveře ze dvora jsou vypáčené,“ uvedl Mergental.

Přivolaná hlídka zjistila, že jsou vypáčené dveře s bankomatem. Ten byl rozřezaný a vykradený. „Po pár minutách oznámil na policii správce nedalekého hřbitova, že u zdi jsou rozházené bankovky. Na zemi byly rozfoukané tisícovky a dvoutisícovky. Všechny byly potřísněné bezpečnostní barvou, která je při vloupání do bankomatu znehodnotila. Zloději nechali ukradené peníze ležet na místě a utekli. Vzali pouze pětisetkorunové bankovky, které zřejmě nebyly znehodnocené,“ řekl mluvčí.

Policejní psovody zavedla stopa přes hřbitov a zeď až ke garážím. „Žádáme případné svědky o informace. Přijmeme je na lince 158,“ dodal Mergental.

Výše škody dosud není jasná. Pachatelům hrozí za krádež a poškození cizí věci až osmileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x