VIDEO: Zlín slaví první výhru v play off. PSG Zlín-Oceláři Třinec 3:1

Hokejisté PSG Zlín vykročili do semifinálové série play off na výbornou. Oceláře z Třince otupili v rozletu výhrou 3:1. Notně k ní přispěla excelentní kulišárna koumáka Petra Lešky.

Běžela 29.minuta utkání, na ukazateli skóre svítil stav 1:1. Zlínský velelišák zajel za Hamerlíkovu branku, rozhlédl se, obtančil obligátní piruetu s pukem a ve chvíli, kdy zmátl hostujícího obránce i gólmana, naprosto elegantně zasunul puk do klece. Stadión vřel, tohle byl kousek hodný muže Leškova chytrostního kalibru!

Už  v první třetině se děly věci, nejdříve líbala Štěstěna domácího brankáře Sedláčka, ve chvíli bezmoci trefil hostující Rákos jen tyč jeho branky. Domácí vedli „usmoleným“ přesilovkovým šourákem Köhlera, ale hosté šlapali naplno. Sedláček se vytáhl v 15. minutě, kdy zlikvidoval Květoňovo trestné střílení.

Ale do šaten se šlo přeci jen za vyrovnaného stavu, když Klimenta pěkným bekhendem zrušil dlouhou Sedláčkovu neprůstřelnost v play off.

Po zmíněné Leškově lahůdkové chuťovce pro gurmány rozhodl ve třetí třetině Hamrlík, který prudkou pumelicí zužitkoval Leškovo vybídnutí. Pak ještě dvakrát zvonily tyčky, spravedlivě na obou stranách. A když hosté v samém závěru zapomněli, že po vylučování se nápor konat nemůže, bylo jasno, Zlín knihuje první cennou výhru v poměru 3:1.

Ve středu se od 18.15 hraje na zlínském ledě druhý zápas.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x