Zlínští školáci přivezli z republikového mistrovství ve florbalu pohár a medaile

ZLÍN - Mladší žáci ze zlínské Základní školy Emila Zátopka vybojovali na republikovém finále ve florbalu třetí místo a získali tak bronzovou medaili. Server Zlin.cz o tom informovala učitelka školy Martina Boušková.

„Už sama účast na republikovém finále v Orion florbal cupu je obrovský úspěch. Florbal je u žáků na základních školách velmi oblíbený sport. Do celé soutěže v listopadu vstupuje až dva tisíce základních škol a 60 tisíc hráčů a hráček ve všech kategoriích,“ konstatovala Boušková.

V kategorii mladších žáků bylo přihlášeno 690 škol. Přes okrsková, okresní, krajská a kvalifikační kola si postup do finále může vybojovat jen šest kolektivů z celé ČR. Všechna základní kola přitom musí hráči vyhrát, jinak se na republikové finále nedostanou. V letošním školním roce se to podařilo i žákům sportovní základní školy E. Zátopka.

Republikové finále se konalo v Kopřivnici. Turnaj se hrál na dvě základní skupiny. Zlínští florbalisté ve skupině nejdříve porazili ZŠ z Kopřivnice 7 : 3. Ve své druhém utkání přehráli ZŠ ze Žďáru nad Sázavou 14 : 1 a postoupili do semifinále. „V semifinále jsme narazili na velmi houževnatého soupeře, na florbalovou třídu z Plzně. Obě mužstva předváděla florbal na vysoké úrovni. Naši hoši měli optickou převahu a několik nadějných situací ke vstřelení branky, kde mohli rozhodnout ve svůj prospěch. Nakonec zápas skončil remízou 3 : 3. O postupu do finále tak rozhodovaly nájezdy. Snad až devátý nájezd rozhodl o postupu Plzeňáků. Kluci tak bojovali o bronzové medaile s domácími florbalisty. Nezaváhali, a opět vyhráli, tentokrát 4 : 1. Tímto vítězstvím získali 3. místo v ČR,“ upřesnil trenér zlínských florbalistů Petr Švach.

Součástí turnaje byla i individuální ocenění nejlepších hráčů. I zde zlínská Základní škola Emila Zátopka zabodovala, a to zásluhou Michala Vítka, který na konto soupeřů poslal osm branek a stal se tak nejlepším střelcem celého turnaje.

Zlínské školní družstvo tvoří převážně žáci třídy 7. C, doplňuje ho i jeden hráč ze 6. C a jeden z 8. C.

Republikové finále vyhrál tým z Hradce Králové, druhou pozici pak obsadili děti z Plzně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x