Agresivní muž napadal svou sestru a smrtí vyhrožoval i policistům

ZLÍN - V policejní cele skončil agresivní muž (74) z obce na Vizovicku, který napadl svou o dva roky starší sestru a poté ještě s tyčí v ruce vyhrožoval policistům smrtí. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Žena odmítla svému bratrovi dát peníze, a tak se muž rozhodl naložit na vozík železný odpad s tím, že ho někde prodá. Kovový odpad však patřil sestře, která mu v tom chtěla zabránit. „Během sporu po ženě hodil dřevěnou podlážku a pak i kladivo. Žena se stačila schovat do předsíně. Tam však bratr svou sestru několikrát udeřil do hlavy. Seniorka nakonec utekla na nedaleký obecní úřad, odkud zavolala policisty,“ řekl Jaroš.

Vizovičtí policisté dorazili na místo v momentě, kdy důchodce i s naplněným vozíkem opouštěl bránu domu. Když ho chtěli policisté zastavit, vytáhl téměř metr dlouhou kovovou tyč a vyhrožoval jim zabitím.“Po chvíli tyč odhodil, utekl zpět na dvůr a pustil psa. Na pomoc si hlídka přivolala policejního psovoda a ten spolu se svým zvířecím parťákem našel agresivního seniora na půdě hospodářské budovy. Nyní je muž v policejní cele,“ konstatoval Jaroš.

Agresorovi hrozí až pětileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x