Nezdolná zima: Velikonoce jsou moje

Zima: jaro: 10:0. Zápas o Velikonoce začal na Velký pátek jasným prvním vítězstvím stále neodcházející zimy. Nové nápory sněhu hodně znepříjemnily život mnohým lidem. Žádná idylka se nekoná.

Hodně problémů hlásili řidiči. Třeba muž, který s dodávkou rozvážel zrána pečivo po kraji: „Na Březové jsem zažil něco letos nevídaného, třicet centimetrů sněhu, tak tak jsem projel, ale hlavně neskutečná bílá mlha, nebylo vidět na krok,“ upozornil na věru nezvyklý nástup velikonočních svátků v podhůří Bílých Karpat.

Máme tu až půlmetrové závěje, silničáře jsem ještě nezaregistroval,“ hlásil serveru Zlin.cz o půl deváté ráno starosta Lopeníku Antonín Dulínek. Řidiči měli logicky v těchto místech přetěžké chvilky. Mohli se zpočátku spolehnout jen na pomoc traktorů prohrnujících velké a už hodně nečekané přívaly sněhu.

Jednatel společnosti Správa a údržba silnic Valašska Jaromír Kořístka bral na druhém konci Zlínského kraje situaci s nadhledem. „U nás máme na Bečvách 45 centimetrů sněhu. 15 na Dolní, 15 na Prostřední a 15 na Horní,“ smál se. Do akce ale při hustém rannním sněžení šly všechny dostupné mechanismy, hlavní tahy na Slovensko museli silničáři kvůli sjízdnosti znovu nasolit.

Vidět na Velký pátek kluky s hrkači všeho druhu v bílém provedení se nepodaří zdaleka vždycky. „Je to opravdová rarita, já osobně tohle nepamatuji,“ říká starosta Provodova Marek Prachař.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x