Rožnovský skanzen nabídne tradiční velikonoční pokrmy

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Tradiční hospody v areálu Dřevěného městečka i Valašské dědiny ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm nabídnou lidem u příležitosti Velikonoc speciální pokrmy. Serveru Zlin.cz to uvedl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Například v Hospodě ze Zděchova ve Valašské dědině budou nabízet mimo jiné také speciality z jehněčího masa a jarních bylinek. V Hostinci u Vašků v Dřevěném městečku bude podáván kromě jiného také jehněčí gulášek, pečené jehněčí se špenátovou nádivkou, pstruh s tymiánem a medvědím česnekem či borůvkové knedlíky. „Základem řady jídel jsou zde brambory a zelí. Ne nadarmo se dříve na Valašsku říkávalo: zemáky a zelé, živobytí celé,“ uvedla Hana Tomšejová, provozní obou hospod.

I hospoda Na posledním groši v areálu Dřevěného městečka si připravila pro návštěvníky zajímavý velikonoční program a menu. „Přichystali jsme speciální velikonoční menu, které obsahuje i tradiční suroviny – jehněcí maso, kopřivy a bylinky,“ doplnila Kateřina Růčková, provozní restaurace.

Během velikonočního programu, který v areálu Dřevěného městečka potrvá do 1. dubna, je Valašské muzeum v přírodě otevřené od devíti do 17 hodin. Po všechny tři dny bude otevřena pro návštěvníky i Jurkovičova rozhledna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x