V Kroměříži prodloužili výstavu kamélií

KROMĚŘÍŽ - Výstava Kamélie a proměny zahrady ve Studeném skleníku Květné zahrady v Kroměříži vyvolala mezi lidmy tak obrovský zájem, že se ji rozhodl zámek prodloužit i přes velikonoční svátky. Server Zlin.cz o tom informovala Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži.

Na výstavu si tak lidé budou moci zajít v době od devíti do 17 hodin. Součástí výstavy je i prezentace projektu Národního centra zahradní kultury v Kroměříži, který získal z evropských fondů téměř 337 milionů korun a je zaměřen především na památkovou obnovu vybraných částí zámeckého areálu.

Pro Arcibiskupský zámek a zahrady v Kroměříži není velikonoční víkend prvním víkendem letošní sezony, provoz zde zahájili již o týden dříve a jeho historickými sály už letos prošla první stovka návštěvníků. „Až do 1. dubna od devíti do 16 hodin bude přístupná trasa Reprezentační sál a, volně přístupná bude výstava kostel365.cz. – jde o výstavu fotografií 12 kostelů s doprovodnými texty o jejich osudech. Tato výstava je otevřena až do 19. května. V rámci prohlídky uvidí návštěvníci ještě výstavu bulharských ikon v předsálí Sněmovního sálu,“ upřesnila Šnajdarová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x