Zámek Lešná ve zlínské zoo má velikonoční výzdobu

ZLÍN - Zámek Lešná v Zoo Zlín se po zimní přestávce během velikonočních svátků opět otevřel, až do Velikonočního pondělí budou moci návštěvníci na zámku obdivovat speciální velikonoční výzdobu. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí zoo Romana Bujáčková.

„Každý z 11 pokojů má svou osobitou a nápaditou výzdobu, záplavu živých květin doplňují velikonoční vajíčka, vrbové proutí, osení, zajíčci, kuřátka a dokonce i malá výstava různých ptačích vajíček. Speciální akce se pak uskuteční přímo o Velikonočním pondělí, kdy bude v zámecké knihovně připravena ochutnávka tradičních velikonočních pokrmů,“ konstatovala Bujáčková.

Během Velikonoc bude v provozu i samotná zoo. Včetně Velikonočního pondělí budou brány zoo otevřeny do 18 hodin. Kromě hlavního vstupu bude otevřen i sezonní vstup.

V areálu zlínské zoo se již začíná projevovat jaro. Do svých letních příbytků se postupně vracejí exotičtí ptáci a savci, kteří zimu trávili v chovatelském zázemí. Znovu se otevírají vybrané průchozí expozice a voliéry, návštěvníci tak budou moci opět zavítat mezi klokany, velké papoušky ara nebo do průchozí expozice v Amazonii. Výrazně ožije nová Etiopie II, kterou zlínská zoo otevřela vloni na podzim. „Do venkovních expozic se zde vracejí atraktivní dželady, surikaty, hyena, antilopy kudu nebo domácí skot zebu. Rušno je také u klokanů rudokrkých, kde prozatím z bezpečí máminých vaků vykukuje hned 12 malých klokánků. V pavilonu afrických kopytníků dovádí pětiměsíční sameček žirafy Rothschildovy. Na první procházku do venkovního výběhu zamíří i dva malí adaxové,“ dodala Bujáčková.

Na nejmenší návštěvníky čeká velký zábavný koutek, atraktivní lanové centrum nebo svezení vláčkem. Občerstvení nabídnou čtyři restaurace. Uplynulý pátek navíc zlínská zoo otevřela zbrusu nový zooshop u hlavního vstupu do zoo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x