VIDEO: Bílé Velikonoce

Marně si i nejstarší pamětníci vybavují, kdy byly Velikonoce v tak bílém hávu jako letos. Velmi intenzivní sněžení zaskočilo na velikončoní neděli řidiče.

Přijel jsem s manželkou a malým synem na návštěvu na Zlínsko k rodině, ale teď vůbec netuším, zda se dnes dostanu zět do Brna,“ stěžoval si Pavel Slovák.

Mimořádně náročný byl úsek u Zlína na Pindule směrem na Březůvky. Do kopce i z kopce při prudkém klesání zápolili se sněhovou vrstvou řidiči. „Jedu do Holešova, vůbec netuším, jestli dorazím, kdo nemusí, ať opravdu nevyjíždí,“ dával najevo jeden z nich.

Husté sněžení a čerstvý vítr vytvářely na mnoha místech závěje a sněhové jazyky. „Jestli nám červenec a srpen nepokazí bílou pokrývku, můžeme říct, že byla docela pěkná zima,“ neztrácel humor s lopatou v ruce Karel Palička v Karolince na Valašsku. Tam jako na mnoha dalších místech v podhůří Javorníků a Beskyd přibývalo každou hodinu až pět centimetrů nového sněhu.

Radost tak mohli mít v horských střediscích jenom provozovatelé vleků. „Zdaleka nekončíme, nový sníh upravíme a uvidíme, jak dlouho vydrží,“ znělo ze svahů ve Velkých Karlovicích.

Podívejte se na sněhové velikonoční hrátky na našem videu.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’14541′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’44‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14541‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x