Zlín před branami finále: už jen krůček

Už jen jeden vítězný zápas chybí hokejistům PSG Zlín k završení dalšího postupného cíle velmi vydařené sezóny. Nad Oceláři z Třince vedou už 3:1 na zápasy a dnes od 18 hodin a 15 minut mohou jít s čistou hlavou do boje o vítězství a postup do finále.

Ani dnes u toho nebudou mladí útočníci Honejsek a Holík. Prvního trápí zraněné rameno, druhého třísla. „Doba léčení se v play off zkracuje na polovinu,“ potvrzuje známou pravdu mluvčí klubu Roman Ordelt, ale tuhle sérii kluci nestihnou. Holík by ovšem mohl zasáhnout do případného finále.

Dnes si budou s kamarádem Antonínem Honejskem hledat dobrou pozici v hledišti. Honejsek je po páteční operaci zraněného ramena v dobré psychické pohodě, přestože ztráci skvělou sezónu, kdy byl i adeptem na reprezentační dres na světový šampionát. „To už tak prostě je, mrzí mne to, pět týdnů budu mít ortézu, větší část letní přípravy bych podle lékařů měl stihnout,“ dívá se už dopředu. „Tušil jsem, že se kluci semknou, zranění v play off prostě přicházejí,“ nezoufá šikovný křídelník.

Výborně zatím vychází série Jakubu Sedláčkovi. 5. dubna oslaví teprve 23. narozeniny, přitom už má značné zkušenosti. Ty dokázal prodat ve dvou utkáních v Třinci zdaleka nejen při samostatných nájezdech. „Ve čtvrtém utkání jsme měli i dost štěstí, kdo je nemá, vypadává. A i dnes musíme vsadit na rozumnou taktiku, Třinci je jedno jestli hraje doma nebo venku, má výborné útočníky, rozhodně je nesmíme nechat kousat jako v utkání doma, kdy jsme prohráli 2:6,“ ví dobře zlínský hrdina posledních dnů.

Vstupenky šly do dalšího prodeje dnes ve 13 hodin, zájem je značný, zda bude vyprodáno se uvidí dnes večer. Důležitost zápasu je přeci jen větší, než když dvakrát zaplnil letitý zlínský zimák fenomén zvaný Jágr.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x