Velikonoce na Slovácku byly ve znamení opileckých bitek

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - K celé sérii opileckých bitek a jiných fyzických napadení museli během Velikonoc vyjíždět policisté na Uherskohradišťsku. Serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

K prvnímu případu museli policisté vyjet už v pondělí ve tři hodiny ráno do jednoho z uherskohradišťských barů. Tam na chodbě napadl devětačtyřicetiletý muž o téměř 30 let mladšího muže. Mladík utrpěl odřeniny na hlavě a zranění na ruce a záchranka ho převezla k ošetření do nemocnice.

Celé dopoledne neměli policisté hlášen žádný konflikt nebo rvačku, ale odpoledne bylo bohaté. O půl druhé vyjížděla hlídka do Husovy ulice v Uherském Hradišti, kde se slovně a fyzicky napadli tři muži, všichni tři ve věku 21 let. „Při konfliktu naštěstí nedošlo k žádnému zranění, opět zde sehrál roli alkohol a osobní spory,“ podotkl Mergental.

Policisté zasahovali i v obci u Buchlovic, odkud volala napadená žena. Na ženu zaútočil její téměř čtyřicetiletý manžel. Při svém opileckém řádění demoloval zařízení domu a z okna vyhazoval na dvůr nádobí i jídlo. Policisté ho na 10 dní vykázali z domu.

Ve stejnou dobu vyjížděla jedna hlídka hradišťských policistů do Starého Města. Dva zatím neznámí muži tam napadli na ulici mladíka, kterého pak záchranka musela odvézt do nemocnice.

Druhá hlídka hradišťských policistů pak vyjela k sídlišti Východ, kde před hospodou zůstal zraněný šestačtyřicetiletý muž. Podezřelý muž jej napadl pěstmi do obličeje. „Útočník v násilí pokračoval, i když byl muž na zemi. Kopal jej do břicha, zad i hlavy a pak z místa utekl. Napadený muž skončil v nemocnici,“ upřesnil Mergental.

Po čtvrté hodině vyjížděli uherskoostrožští policisté do Hluku, kde měl dosud neznámý muž napadnout před bufetem dva muže ve věku 19 a 29 let. Útočník je měl bít do hlavy. Oba napadení byli rovněž opilí.

Po páté hodině informoval lékař záchranné služby bojkovické policisty o tom, že z Bojkovic odváželi do nemocnice na ošetření mladého muže, který utrpěl zranění při napadení v jednom z domů. Hlídka vyjela na místo a zastihla zde podezřelého třiatřicetiletého muže. Ten přiznal, že před napadením požil alkohol.

„Přibližně ve stejné době hlídka hradišťských policistů zajišťovala čtyřiadvacetiletého muže, který neuposlechl policejní hlídku a opakovaně v ulici ve Starém Městě vyhrožoval obyvatelům jednoho z domů. Opilého mladíka policisté eskortovali na policejní oddělení,“ doplnil Mergental.

Výjezdy k fyzickým útokům skončily v pondělí až těsně před půlnocí, kdy policisté jeli k jednomu z hradišťských domů, v němž manžel zfackoval svou manželku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x