Vsetínské Technické služby odklízejí návaly sněhu

VSETÍN - V plné pohotovosti jsou pracovníci Technických služeb Vsetín, likvidují masy sněhu, které Valašsko v posledních dnech zasypaly. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Jen za poslední tři dny napadlo v průměru 40 centimetrů sněhu. Podle předpovědi počasí má ve středu napadnout dalších 20 centimetrů. „Zimní údržbu v těchto dnech provádělo 10 vozidel technických služeb Vsetín a šest vozidel externích spolupracovníků. Od dnešního dne byla zimní údržba posílena o další tři externí nakladače, které uklízejí v sídlištích. Na zimní údržbě se podílí celkem 25 pracovníků. Pohotovostní dispečink zimní údržby ve Vsetíně funguje nepřetržitě na telefonním čísle 737 288 517,“ upřesnila Čadová.

Od neděle je tak v terénu veškerá dostupná technika i všichni lidé. „Povolali jsme i smluvní dodavatele s bagry, kteří pomáhají s uvolňováním sněhu z komunikací. Při tak obrovském množství sněhu není možné, aby se traktor při vyhrnování dostal až do krajnice. Mokrý sníh ho nepustí. Proto zůstávaly hráze sněhu na bocích ulic,“ informoval o průběhu údržby v posledních dnech ředitel technických služeb Lubomír Střelec s tím, že práce nepřetržitě koordinuje jeden dispečer, který zároveň operativně vyřizuje podněty občanů.

Prioritou je především průjezd městem a sídlišti pro autobusy MHD, vozidla integrovaného záchranného systému, zásobování a v neposlední řadě úklid přechodů pro chodce. Technické služby obhospodařují 170 kilometrů místních komunikací a 90 kilometrů chodníků.

„Celkem 16 vozidel bylo v terénu téměř nepřetržitě. Na místa, kde se nedostala mechanizace, nastoupili pracovníci s ručním dočišťováním. Zajištěn byl také svoz odpadu ve velikonoční pondělí,“ doplnil Stanislav Pavelec (TOP 09), III. místostarosta města.

Úklid hlavních tahů ve Vsetíně, konkrétně ulic Generála Klapálka, Nádražní, Jasenická, Pod Pecníkem, Sychrova, Palackého ulice, Dolní Jasenky, Pod Zakopaniců a ulice 4. května, provádí Správa a údržba silnic Valašska. Podle informací ředitele valašských silničářů Jaromíra Kořistky mají stále v terénu celého okresu 14 sypačů a 15 traktorů s radlicemi.

--> --> --> --> -->