Festival turistických filmů a fotografií poprvé ve Zlíně

Velké kino ve Zlíně ožije ve dnech 19. až 21. dubna 2013 novým filmovým festivalem. Klub českých turistů zde uspořádá 1. ročník Festivalu amatérských turistických filmů a fotografií. Součástí přehlídky bude i výstava 120 velkoplošných fotografií ve vestibulu Velkého kina, která bude slavnostně otevřena už ve středu 10. dubna  v 10 hodin. Záštitu nad festivalem převzal zlínský hejtman Stanislav Mišák, primátor Zlína Miroslav Adámek i předseda KČT Jan Stráský.

„Hlavním smyslem festivalu je propagace organizované turistiky a povzbuzení zájmu veřejnosti o putování za poznáním,“ uvedl Miloslav Vítek z Klubu českých turistů, odbor  Vizovice. Jak dodal, technický pokrok napomáhá rozvoji amatérského filmování a fotografování. „Dnes už snadno dokumentují své zážitky i děti a mládež, nejen dospělí,“ konstatoval Vítek.  Do přehlídky přihlásili amatérští filmaři 24 filmů a 10 fotografií.  Výsledky budou vyhlášeny v sobotu 20. dubna v rámci hlavního festivalového programu, který začíná v 16 hodin ve Velkém kině. Součástí třídenní přehlídky je i promítání amerického dokumentu Samsara o putování po 25 zemích světa v pátek 19. dubna v 18 hodin.

Klub českých turistů si v letošním roce připomíná 125 let od svého založení. Odbor KČT oblast Valašsko a Chřiby a odbor Vizovice, kteří jsou pořadateli soutěžní přehlídky, připravili pro své kolegy a návštěvníky  festivalového víkendu ve Zlíně a Vizovicích řadu doprovodných akcí. Například turistickou vycházku na rozhlednu Doubrava či výletní okruh pro vozíčkáře, prohlídku zlínského mrakodrapu nebo výšlap po stopách Baťovy nedokončené železnice. „Klub českých turistů nejen vede lidi k rozumnému pohybu v přírodě, ale také vydáváme turistické mapy, značíme turistické a naučné stezky a spolupracujeme s Turistickými oddíly mládeže.  Právě k nové, mladé generaci turistů musíme směřovat své úsilí,“ dodal Vítek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x