Mečbol číslo 2: Čtvrtek, Třinec 18.15

Jak rychle pokračuje semifinálová série play off, tak rychle se dá zapomenout na nezdar v předešlém utkání. A to je dobře. Zlínští prohráli doma s Třincem už dvakrát, zvítězili jednou, z ledu soupeře si ale vždy po nájezdech odvezli výhru. A to jim před čtvrtečním duelem v Třinci dává pořád velkou naději na postup do finále. Vedou v sérii 3:2.

Otázkou zůstává, zda se podaří dát zdravotně do kupy zraněné obránce Linharta a Zámorského, oba patří k oporám. Větší šanci má zřejmě mladší z nich, Petr Zámorský, rozhodne se ale až po čtvrtečním dopoledním rozbruslení. Pak tým nasedne do autobusu a vyrazí do ne zrovna přátelsky naladěného Třince.

Pokud by se domácím podařilo zvítězit, mají Berani v záloze pořád ještě sobotní zápas na vlastním ledě. Zároveň by to ale znamenalo, že v případě úspěchu bude velmi málo času na odpočinek, finále by Zlínští zahajovali rovněž doma dvojzápasem v úterý a ve středu.

U kávy probírali ve středu další šance útočníci Jiří Ondráček, Filip Čech, s nimi i Roman Vlach, kterému už skončila nepříliš úspěšná sezóna se zastávkami na hostováních v Liberci a Karlových Varech. To, že by nastoupil v některém z utkání svého mateřského celku, je už vyloučené. „Ne, ne z administrativních důvodů to opravdu nepůjde, o to víc budu klukům držet pěsti,“ říká Vlach mladší.

Myslím, že musíme jít naproti štěstí, zápas musíme odmakat, pak se přikloní,“ doufá Filip Čech, který má letos naopak velmi vydařenou sezónu.

Musíme do toho jít od prvního buly, nic nevypustit, jen tak máme šanci,“ doplňuje Ondráček.

Vlacha staršího v roli trenéra čeká jedna důležitá věc, vymyslet na Třinecké adekvátní taktiku.

Opakování těžkého domácího debaklu prý nehrozí. „Zápas blbec, padlo jim tam všechno,“ lakonicky konstatuje kapitán týmu Petr Čajánek. Ten získal titul mistra světa celkem třikrát, mistrovský pohár v národních soutěžích u nás, v NHL ani v Rusku ještě nedržel, proč by se to nemohlo povést letos.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x