Lupiče pronásledoval student Obchodní akademie i žák autoškoly

KROMĚŘÍŽ - Lupič (29) z Hodonínska oloupil ve středu v Kroměříži šestasedmdesátiletou ženu o kabelku, daleko ale neutekl. Jak server Zlin.cz informovala policejní mluvčí SImona Kyšnerová, lupiče začal v autě pronásledovat student kroměřížské obchodní akademie i žák autoškoly se svým učitelem.

Lupič ženu přepadl v ulici Březinova poblíž kruhového objezdu. „Znenadání uchopil ucho nákupní tašky, které paní držela v ruce. Chvíli se pak o kabelu přetahovali. Žena při tom upadla na zem a poranila si ruku. Při pádu tašku pustila a zloděj i slupem utekl,“ sdělila Kyšnerová.

Mladý muž běžel po ulici Březinova a následně odbočil do ulice Kollárova. Celý incident však uviděl osmnáctiletý student kroměřížské obchodní akademie, který právě v autě projížděl okolo. Rozhodl se proto pachatele v autě pronásledovat. Dalšími svědky události byl také učitel autoškoly se svým žákem – studentem střední školy COPT. Také oni se za zlodějem vydali.

„V ulici Kollárova pak viděli, jak muž prohledává odcizenou tašku. Následně oba studenti pachatele zadrželi a předali přivolaným policistům, kteří muže umístili do policejní cely. Případem se ihned začali zabývat také kriminalisté. Ještě ve středu pachatele obvinili z trestného činu loupež. Nyní mu hrozí až desetileté vězení,“ dodala Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x