Opilá žena si loupežné přepadení vymyslela

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES - Žena (42) oznámila policistům, že ji v Ostrožské Nové Vsi přepadli a okradli tři mladíci. Jak se později ukázalo, byla opilá a loupežné přepadení si vymyslela, serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Žena policistům tvrdila, že ji mladíci přepadli kolem čtvrté hodiny ráno, když se vracela z oslavy. V podvečer téhož dne měla v dechu tři promile alkoholu. Policisté ji se zraněným obličejem a bolestí hlavy odvezli na ošetření do nemocnice.

Nakonec se ale žena při výslechu přiznala, že si celé napadení vymyslela. „Zranění jí nezpůsobili násilní mladíci, ale zranila se sama při opileckém pádu na vozovku. Hlava jí nebolela z úderů, ale z alkoholu. Dva tisíce korun, které jí měli pachatelé uloupit, vyndala před oznámením na linku 158 z peněženky a schovala. Jen čas a místo pádu s označeným místem napadení bylo pravdivé. Přepadení si vymyslela, protože se prý cítila velmi trapně a nechtěla, aby si z ní známí dělali srandu, že neumí pít,“ konstatoval Mergental.

Kriminalisté tak prověřování trestného činu loupeže ukončili. Smyšlené obvinění ze spáchání loupeže může ovšem pro ženu skončit také obviněním ze spáchání trestného činu křivé obvinění, za což ze zákona hrozí až dva roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x