Tarja Turunen překvapila zlínské publikum skladbou z Rusalky

ZLÍN – Měsíčku na nebi z opery Rusalka, další operní písně i velký hit I walk alone zazpívala ve čtvrtek večer divákům v Kongresovém Centru ve Zlíně zpěvačka Tarja Turunen. Doprovod jí dělal nezkrotný americký bubeník Mikea Terrana, Filharmonie Bohuslava Martinů a pěvecký sbor Masarykovy University Brno.

Čtvrteční koncert byl jedním ze tří, který se ve Zlíně bude konat. „Další dva se uskuteční v pátek a v sobotu vždy od osmé hodiny večer,“ řekla Martina Benešová z pořádající agentury Pragokoncert.

Kdo čekal velkou metalovou show, ten se zmýlil. Turunen, která několik let působila ve skupině Nightwish, totiž zpívala songy z opery a publikum překvapila, když v češtině zazpívala Měsíčku na nebi.

Smíšení hlasu Tarji Turunen s dravým uměním bubeníka zapsaného v Guinessově knize rekordů Mikea Terrany, harmonií zlínské filharmonie a univerzitního pěveckého sboru nabídlo návštěvníkům jedinečný zážitek.

Součástí projektu s názvem Beauty And The Beat byl i jeden z nejzajímavějších dirigentů své generace, hostující dirigent zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů Walter Attanasi. Pěvecký sbor vedl Michal Vajda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x