Benzinku na Slovácku přepadl muž s nožem v ruce

STARÉ MĚSTO - Neznámý lupič s nožem v ruce přepadl v noci na pátek čerpací stanici OMV ve Starém Městě na Uherskohradišťsku nedaleko vlakového nádraží. Jak serveru Zlin.cz řekl policejní mluvčí Aleš Mergental, odnesl si  3 100 korun.

Lupič vstoupil do prodejny krátce po půl druhé. V tom okamžiku byl v prodejně pouze obsluhující muž. Lupič přišel k pultu a rukou s nožem ukázal na pokladnu. Obsluha pod touto hrozbou otevřela pokladnu a vytáhla z ní peníze, které si lupič strčil do kapsy na mikině. Pak se otočil a odešel.

Při loupeži nikdo neutrpěl zranění. Krátce na to přepadený muž zavolal na tísňovou linku 158. „Policejní hlídce, která do pěti minut dojela na benzinku, popsal lupiče takto: mladý muž hovořící plynně česky, vysoký okolo 190 centometrů, střední postavy, na hlavě měl černou lyžařskou kuklu, přes ni měl ještě přetaženu kapuci černé mikiny, na nohou měl černé šusťákové kalhoty, tmavé sportovní boty a v ruce kuchyňský nůž,“ doplnil Mergental.

Uherskohradišťští policisté spolu s dalšími policejními hlídkami začali pátrat po pachateli, ale marně. „Je možné, že se tento muž pohyboval vbarech a hernách ve Starém Městě a okolí, a to jak před přepadením, tak po něm. Policisté přivítají jakoukoliv svědeckou informaci o jeho pohybu, stejně jako jiné informace, které by mohly mít s loupeží souvislost. Za loupež hrozí pachateli až desetileté vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x