V Kroměříži otevřely České dráhy půjčovnu kol

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži opět funguje půjčovna kol, s nadcházející sezonou ji zde otevřely České dráhy. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

České dráhy otevřely obdobonou půjčovnu také v Olomouci a v Krnově. Všechny budou otevřené do 31. října.

„Vypůjčení kola v půjčovně Českých drah přináší řadu výhod. Na vybraných tratích je možné vypůjčené kolo přepravovat zdarma, bezplatná je i jeho úschova na nádražích a ve vlacích. Půjčovny nabízejí kvalitní trekingová a horská kola, odborně servisovaná,“ konstatovala Šubová.

K zapůjčení kola je potřeba mít u sebe dva platné osobní průkazy, složit zálohu 500  korun v Krnově, 1000 korun v olomoucké a kroměřížské půjčovně (skupiny dvou až pěti lidí zaplatí zálohu dva tisíce korun), uzavřít smlouvu a po zaplacení půjčovného vyrazit. Zálohu cestující dostanou zpět po vrácení kola. Rezervaci kol lze zajistit také prostřednictvím e-mailu či telefonu.

 Ve Zlínském kraji je půjčovna kol v Kroměříži. Vypůjčené kolo lze vrátit pouze v této stanici. K dispozici je celkem šest kol. „Při vyjížďkách Zlínským krajem se určitě nabízí nejvýše položené moravské poutní místo Svatý Hostýn nebo výlet podél Baťova kanálu. Zajímavé jsou i trasy z Kroměříže přes Rymice k hanácké vyhlídce nebo takzvaná Tabarská,“ dodala Šubová.

Tratě s bezplatnou přepravou vypůjčených kol v osobních a spěšných vlacích fungují v rámci kraje například v úseku Přerov – Kojetín, Kojetín – Bystřice pod Hostýnem, Kroměříž – Zborovice či Přerov – Staré Město u Uherského Hradiště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x