Kroměřížský zámek obslouží návštěvníky z nového zákaznického centra

KROMĚŘÍŽ - Památkové objekty ve Zlínském kraji opět v nové sezoně rozšiřují a zkvalitňují svou nabídku pro návštěvníky. Jak serveru Zlin.cz oznámila Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži, například kroměřížský Arcibiskupský zámek letos obslouží návštěvníky z nového návštěvnického centra.

Zámek také otevře novou vstupní expozici. Galerie bude rozšířena o expozici zahradní kultury, první svého typu v našich zemích.

V letošním roce se správa Arcibiskupského zámku v Kroměříži ve spolupráci s Muzeem Kroměřížska rozhodla nabídnout svým návštěvníkům rozšíření oblíbené zvýhodněné vstupenky Via Artis – Cesta k umění otevřená…, a to o Památník Maxe Švabinského. Majitel permanentky, tak bude mít možnost navštívit během roku 2013 několik desítek výstav různých žánrů a zaměření.

„Novinkou je možnost provázené prohlídky nově restaurovaných prostor Rotundy v Květné zahradě včetně Foucaultova kyvadla. Ta bude od května součástí nové zvýhodněné vstupenky Via Arcadia, která spojí tyto unikátní prostory s nádherou zámecké sala terreny a s projížďkou po Podzámecké zahradě,“ dodala Šnajdarová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x