Otrokovice ocenily nejúspěšnější sportovce

OTROKOVICE - Otrokovická radnice v pátek večer ocenila nejúspěšnější trenéry, sportovní kolektivy i nejlepší sportovce v kategorii dospělých, dětí a mládeže, veteránů i handicapovaných. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

V rámci slavnostního večera udělilo město také cenu za celoživotní práci a dlouholetý přínos pro otrokovický sport Josefu Prudkému. Závodník, trenér, rozhodčí i funkcionář atletiky zasvětil sportu celý svůj život. Pomohl uspořádat nespočet vrcholných mistrovství, například v roce 1973 MČR dospělých. V roce 1978 byl rozhodčím na atletickém Mistrovství Evropy v Praze. Místní dodnes vzpomínají také na Otrokovický maraton, jehož byl po 10 let hlavním pořadatelem. I ve svých 70 letech stále trénuje žactvo a působí jako startér a rozhodčí na žákovských a mládežnických závodech.

„Podpora aktivit v oblasti tělovýchovy a sportu patří mezi priority města. Otrokovice se pyšní mnoha výbornými sportovci, kteří dosahují špičkových výsledků. Úspěšně reprezentují město na regionální, celorepublikové a mnohdy i evropské či světové úrovni. Večer O sportovní slávě byl poděkováním za jejich činnost a výsledky, kterých dosahují,“ popsal význam oceňování starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Nejúspěšnějším sportovcem města za loňský rok byl vyhlášen Jiří Gach, který se věnuje sportovní střelbě. Nejúspěšnějším sportovcem mezi dětmi a mládeží se stal Adam Houser, který hraje za FC FATSTAV Zlín fotbal a mezi sportovními kolektivy vyhrál Florbalový klub Panthers Otrokovice – florbal muži A. Mezi veterány město ocenilo Aju Kaszonyiovou z TJ Jiskra Otrokovice – střelba z polní kuše. Nejúspěšnějším handicapovaným sportovcem byl zvolen sledge hokejista David Palát, který hraje za LAPP Zlín. Mezi trenéry si pro ocenění přišli Zuzana Atarsia (veslování), Barbora Divílková (kuželky), Pavel Gofroň (florbal), Vendula Ondrášová (aerobik), Aleš Prudký (atletika) a Markéta Solařová (veslování).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x