Neděle na ledě: aby ne, v úterý začíná finále

Neděle, čas slastného lenošení? Jak pro koho. Úderem desáté začínal zlínským hokejistům, účastníkům finále extraligy, další běžný trénink. Nic se nesmí podcenit. A tak v rychlém tempu nácvik přesilových situací, střelby i dalších herních variant. Ve finále se silnou Plzní budou rozhodovat maličkosti.

Klubové stránky odhalují zajímavost. 16 hráčů zdravých, 11 zraněných. To je věc, kterou nikdo nepamatuje. Ale samozřejmě to nebude tak, že by 11 hráčů nezasáhlo do bojů začínajících v úterý. Klasickým příkladem toho, že se hraje i přes zdravotní problémy je třeba Marek Melenovský.

V pohodě je naopak zdravotně Jaroslav Balaštík. Konečně se prosadil v nejdůležitějším utkání, postupovém zápase v Třinci, kde skóroval svým typickým způsobem tvrdou přesnou ranou švihem hned dvakrát. „Klukům jsem prostě své góly dlužil, snad to teď půjde i ve finále,“ těší se znovuzrozený snajper.

Mistrovský titul chybí v cenné sbírce kapitánu týmu PSG Petru Čajánkovi. Touží po něm hodně ve svých sedmatřiceti? „Samozřejmě, kdo by netoužil, sezóna vchází do historie, úspěch je to už teď, ale platí i tentokrát, že vítěz posledního zápasu bere vše,“ říká bojovník, jakých je málo, s odhodláním.

Finálové zápasy s Plzní se hrají v odlišných časech, v úterý je úvodní buly v 18.15, ve středu v 17.30. O důležitosti prvních dvou utkání nikdo nepochybuje. Proto vedení klubu přímo burcuje své fanoušky. „Vytvořte žluté peklo.“

Domácí prostředí může sehrát rozhodující roli, kdo naskočí do série lépe, bude mít velkou výhodu.

Vstupenky na finále se začínají prodávat v pondělí od 14 hodin ve všech pokladnách Zimního stadionu Luďka Čajky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x