Zlín se opět pokusí ušetřit při nákupu energie

ZLÍN - Zlínská radnice zahájila přípravy nákupu silové části elektrické energie a zemního plynu pro město Zlín i jeho organizace a společnosti na rok 2014. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák s tím, že radnice se při nákupu pokusí opět ušetřit peníze.

Předpokládaný obchodovatelný objem energetických komodit je v případě silové části elektrické energie 11 milionů korun a v případě zemního plynu přibližně 8,5 milionu korun.

Vítězní dodavatelé pro jednotlivé odběrové skupiny by měli být známi do podzimu letošního roku. „Nyní jsme ve fázi očekávání nabídek od zástupců všech tří akreditovaných komoditních burz působících na trhu v České republice. Předpokládáme, že poplatky za samotnou realizaci těchto obchodů budou ve stejné nebo nižší částce, než tomu bylo v předchozích letech,“ uvedl Ondřej Běták (TOP 09/STAN), náměstek primátora.

Během letošního roku však budou zástupci Magistrátu města Zlína vyjednávat ještě o dalších možnostech, které toto prostředí elektronických aukcí nabízí. „Mapujeme zkušenosti i jiných měst a máme tudíž informace o dalších nástrojích, které s touto problematikou souvisejí. A to ať už se jedná o možnost získání užitečných programů pro analýzu spotřebovávaných energií nebo o možnostech a podmínkách zrealizovat obdobnou elektronickou aukci pro občany našeho města,“ doplnila tajemnice magistrátu Helena Eidová.

Město nakupovalo centralizovaně elektřinu a zemní plyn už v předchozích dvou letech, a to na kladenské energetické burze. Touto formou nákupu ušetřilo ve srovnání s předchozími roky už více než šest milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x