Valašskokloboucká radnice rozdala školám finanční odměny za sběr

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách skončila čtvrtletní soutěž pro děti ve sběru tříděných odpadů. Nejlepší třídy radnice finančně ocenila, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

První stupeň základní školy měl za úkol sbírat nápojové kartony. Do klání se zapojilo 15 tříd a společně nasbírali žáci 1 371,44 kilogramu tetrapaků. Vítězem se stala třída 3.C s 203 kilogramy odevzdané suroviny. Školáci z druhého stupně měli sbírat papír a 11 tříd nakonec odevzdalo 10 595,5 kilogramu starého papíru. Nejpilnější byli žáci 6.A s 3 132 kilogramy. Každá z vítězných tříd získala od města tři tisíce korun. „Peníze mohou využít například při svých školních výletech,“ poznamenal starosta Klobouk Dalibor Maniš (nez.). Druhá místa ocenila radnice dvěma tisíci a třetí pak jedním tisícem korun.

Předškoláci z mateřské školy měli sbírat kelímky a šest tříd dalo dohromady celkem 277,21 kilogramu. Nejaktivnější byly třídy Kuřátek a Koťátek, které dosáhly hranice 64 kilogramů kelímků. Školka za své úsilí získala od města rovněž tři tisíce korun.

Do sběru se zapojil také Dětský domov, Základní škola a Praktická škola Valašské Klobouky. Děti zde střádali kelímky, kterých nakonec bylo dohromady 67,50 kilogramu. I domov se od města dočkal za snahu třítisicikorunové odměny.

Soutěž v třídění odpadových surovin vyhlásilo město jako součást příprav na letošní Den Země.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x