Hokejmánie je tady. Finále snů může začít

A je to tady, ještě pár hodin a bitva o titul hokejového šampiona Česka, téhle mimořádně hokejové země může začít! Zlín získal prvenství jedinkrát v roce 2004, Plzeň, tým dlouhatánské tradice kupodivu ještě nikdy. Kdo je tedy na řadě v roce 2013?

Rozhodně my, naši kluci, jsou skvělí celou sezónu, moc dobře si pamatuji úžasnou atmosféru z roku 2004 a chci ji zažít zase,“ těší se na na utkání restauratér Štefan Marko ze Zlína, když se na památku a prý pro štěstí fotí na zimním stadionu u velkého portrétu Petra Čajánka. „Myslím, že teď přichází právě jeho chvíle, je čas pro nejzkušenější,“ domnívá se fanda.

Na ledové ploše právě končí poslední ostrý trénink, v úterý už půjde spíše o rozbruslení a navození provozní teploty. „Trenér Vlach vychází z kabiny a několika skoky vyběhne schody v hale. Jak vidět, také v plném tréninku, jako před devíti lety, kdy získal se Zlínem titul.“

V tomhle úžasném sběratelství mu zdatně konkuruje jeden z nejzkušenějších obránců Radim Tesařík. „Moc se těším na finále, před nedávnem jsem byl pomalu na odpis, kvůli zranění, ne kvůli věku, ten dnes není limitující,“ vysvětluje svůj pohled na věc černě hustě zvousatělý palebník od modré, ale také pozičně vynikající bek.

Nejdéle zůstává s uzdraveným brankářem Horčičkou a mladými spoluhráči na ledě Jaroslav Balaštík. Potřetí, podesáté, popadesáté tečuje střely obránců. „Rozhodovat mohou maličkosti,“ ví kanonýr moc dobře. Rok 2004 si samozřejmě vybavuje. „Rozhodly naše dvě výhry v tehdy úplně nové 02 Aréně, doma jsme pak dotáhli sérii na 4:1 a mohlo se slavit,“ pátrá ve vzpomínkách. Sám Balaštík považuje Plzeň nabitou skvělými hráči za nejtěžšího možného soupeře.

Zájem o finále je převeliký, bylo by ostudou nevyprodat sedmitisícový stadion. „Většinou chodím na sezení, teď jdu s dcerou do kotle na stání, chci si to opravdu užít,“ vysvětluje svůj přístup manažer Jiří Dědek z Uherského Brodu.

Věrným fanouškem je také zlínský Jaroslav Juříček. „Plyšový beran, kterého jsem si vlastnoručně vyrobil a bliká na mé čepici, určitě přinese štěstí, budeme mistrem,“ říká fanoušek odhodlaně a přesvědčivě.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’14461′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’47‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14461‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x