Finále začíná. Jaroslav Balaštík sahá po střelecké třístovce

V posledním vítězném duelu v Třinci zrušil hned dvojnásobně prokletí střelecké smůly v play off. V jedenácti utkáních vyšel naprázdno, ve dvanáctém konečně zabral. 33 letý zlínský útočník Jaroslav Balaštík se z gólů v naší nejvyšší soutěži radoval 279 krát, v reprezentaci, s níž má z Lotyšska stříbrnou medaili z roku 2006, ještě 16 krát k tomu.

Celkem 295 zásahů. Teď by se jeho góly hodily ze všeho nejvíce, kdyby se trefil pětkrát, zasáhl by hranici nejvyšší tuzemské extratřídy se 300 góly. Není to nereálné.

Jak vnímáte fakt, že v úterý začíná finále?

Nepřipouštím si nervozitu, připouštím si důležitost, ale že by mne to nějak vykolejovalo, to určitě ne. Jak člověk získává zkušenosti, jde nějaká tréma stranou. Což v nejmenším neznamená, že bychom nebyli správně motivováni a nabuzeni, to samozřejmě platí i o mně.

Jaká je pár hodin před začátkem finálové série nálada v týmu?

Určitě pohodová, dobrá, těšíme se a jsme plni očekávání.

Je Plzeň jiný soupeř než Třinec v semifinále?

Já jsem před sezonou tipoval Plzeň na finále, tohle mi vyšlo. Třinec je hodně útočnější mužstvo, Plzeň podle mého názoru hraje variabilněji, o to to budeme mít těžší. Ale budeme se rvát o každý puk, je to veliká šance, zase se dlouho nemusí opakovat.

Jak živé jsou vzpomínky na rok 2004 a zisk jediného zlínského mistrovského titulu?

Je to devět let, dlouhá doba, ale vzpomínky jsou živé. Jeli jsme na pražskou Slavii, do zbrusu nové O2 Arény za stavu 1:1 na zápasy. Dvakrát jsme tam dokázali vyhrát a pak jsme doma proměnili hned první mečbol. Vzpomínky na oslavy ani na okamžiky bezprostředně po utkání nevymizí do konce života.

Balaštík vstřelil v play off sezóny 2003-2004 korunované historickým titulem 9 branek a měl 9 asistencí, tohle překoná stěží, ale jeho góly bude mužstvo moc potřebovat. A snad ještě maličkost. Tomuhle ostrostřelci se ve Zlíně říká samozřejmě Jarda, když se vrací do svého Uherského Hradiště, už je z něj Sláva. Tak ať má Jaroslav co slavit.

Pokud si chcete vsadit, zda Balštík ve finálové sérií dovrší třístovku a dovede Zlín k vítězství, navštivte bwin kurzy na hokej. Vsadit si tam můžete mimojiné i na více než 90 sportů denně.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’14145′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’48‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14145‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x