Žena nabídla kriminalistům v civilu pervitin

UHERSKÝ BROD - Kuriozním způsobem se podařilo zlínským kriminalistům odhalit dealerku pervitinu (28) ze Slovenska, přímo na ulici v Uherském Brodě jim nabídla pervitin. Jak serveru Zlin.cz řekl policejní mluvčí Aleš Mergental, kriminalisté byli v tu chvíli oblečení v civilu.

„Přistihnout dealera přímo při prodeji drog většinou vyžaduje trpělivou důslednou policejní práci. Jsou ale situace, kdy se nestačí divit jak policisté, tak dealeři. Právě taková situace nastala v Uherském Brodě,“ podotkl Mergental.

Zlínští kriminalisté oblečení v civilním oděvu přijeli pracovně do Uherského Brodu, kde se chystali v jedné z ulic v centru nastoupit do zaparkovaného auta. Přijelo k nim osobní auto a jeho řidička pokývla na dvojici mužů. Přes stažené okno auta pak policistovi nabídla pervitin. Policisté drogu odmítli a mladou ženu za volantem i jejího spolujezdce zadrželi.

Na místo dorazil i policejní psovod se psem Cagem, který je vycvičený na vyhledávání drog. Pes v autě našel pervitin a dalších pět psaníček s neznámou látkou objevili policisté přímo u ženy při osobní prohlídce. V nabídnutých psaníčkách připravených k prodeji však nebyl pervitin a až chemická expertiza ukáže, o jakou látku se přesně jednalo. Při prohlídce auta pak policisté našli i kradené věci z trestné činnosti spáchané na Slovensku.

Zadržená řidička byla navíc pod vlivem amfetaminu, takže kromě pětiletého vězení za dealerství jí hrozí i pokuta za řízení pod vlivem drogy ve výši až 20 tisíc korun a zákaz řízení. „Obviněná žena je již stíhána slovenskými policisty i za jinou trestnou činnost týkající se drog i majetku,“ doplnil Mergental.

S prázdnou neodešel ani spolujezdec (35) ze Slovenska. „Uherskobrodští policisté mu prokázali, že se v polovině března dopustil dvou krádeží v uherskobrodských obchodech, v nichž ukradl kosmetiku a DVD přehrávač. Muži proto sdělili podezření ze spáchání krádeže s trestem až dvouletého vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x