Do Zlína přijede pobavit Divadlo Františka Ringo Čecha s komedií Dívčí válka

ZLÍN - Do zlínského Masters of Rock Cafe na Čepkově dorazí ve čtvrtek 11. dubna Divadlo Františka Ringo Čecha s inscenací Dívčí válka. Jak serveru Zlin.cz řekl za pořádající Pragokoncert David Mlčoch, jde o nejhranější a nejnavštěvovanější divadelní komedii všech dob.

Diváci se na komedii mohou těšit od 19 hodin. „Za posledních 11 let od obnovené premiéry v roce 1998 do současnosti bylo odehráno téměř 860 repríz, které vidělo více než 400 tisíc diváků. K nesmírné popularitě této hry přispívá nejen nadčasové téma hry (věčné spory mezi muži a ženami), které autor zpracoval s humorem sobě vlastním, ale i hvězdné herecké obsazení,“ podotkl Mlčoch.

Sám autor hry František Ringo Čech tvrdí, že Dívčí válku psal českému národu doslova na míru.

Děj naší historické komedie začíná pohřbem kněžny Libuše. Vlastní děj pak zahajuje rozhovor knížete Přemysla s vladykou Bivojem, vracejícím se z pohřbu. Kníže Přemysl, kolísající mezi smutkem po ztrátě milované ženy a radostí nad nově nabytou svobodou, se stává terčem útoků vdavekchtivé ctižádostivé Vlasty. Při svém temperamentu a vášni neváhá Vlasta k dosažení svého cíle použít jakékoli prostředky. Kníže Přemysl však pomýšlí na Libušinu sestru Kazi, která však svůj život spojila svůj s Bivojem a jeho nerozlučným kancem Ervínem. Kazi váhá mezi oběma muži a nakonec se rozhodne pro oba. Nevědomky tak položí základ ke klasické manželské nevěře, přežívající až do našich dnů. Do všeho se mísí láska mladičké Šárky ke krásnému Ctiradovi, kdy válečný konflikt tvrdě zasáhne do života této milenecké dvojice.

František Ringo Čech se ujal role vladyky Ctirada, v roli knížete Přemysla vystoupí Milan David. Mojmír Maděrič nebo Petr Martinák ztvární Vojena a zároveň Častavu. V roli božského pěvce Lumíra se představí Jaroslav Sypal. Vladyku Bivoje ztvární Petr Jančaří nebo Pavel Novotný. Uršula Kluková se zhostí role Vlasty, Sandra Pogodová vystoupí jako manželka Bivoje – Kazi a Tereza Šefrnová nebo Martha Olšrová jako ctnostná panna Šárka.

Loňské představení bylo beznadějně vyprodané.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x